FIFA 20 deed veel dingen goed, maar sloeg op andere vlakken de bal compleet mis. De carrièremodus – toch een vaak gespeelde spelvorm – lanceerde niet alleen in een uiterst buggy staat, maar bevatte ook te weinig functies om lang boeiend te blijven. EA lijkt nu geluisterd te hebben naar de kritiek en belooft een betere carrièremodus in FIFA 21.

Het simuleren van wedstrijden zal bijvoorbeeld minder passief zijn dan voorheen. Verwacht geen Football Manager of iets dergelijks, maar wel de mogelijkheid om ‘on the fly’ talrijke aanpassingen door te voeren. Bijsturen kan je ook doen vanop het veld. Je kan namelijk op elk moment zelf je voetbalschoenen aantrekken en de controle overnemen.

Spelers en trainingen zal je eveneens tot in de kleinste details kunnen micromanagen. Op deze manier kan je er zelf voor zorgen dat je spelers fit blijven. Ook het transfergedeelte van de carrièremodus wordt uitgebreid, met onder andere een ‘lenen met aankoopoptie’ als toevoeging. Of wat dacht je van de mogelijkheid om geldschieters aan te trekken?

Het klinkt allemaal behoorlijk interessant… maar wat EA’s sportgames betreft, hanteren wij graag een ‘eerst zien, dan geloven’ aanpak.