Afgelopen donderdag lanceerde de PlayStation 5 en gezien de zeer beperkte voorraad, keek iedereen die de console wel had weten te pre-orderen ongetwijfeld erg uit naar de release. Helaas werden sommige klanten van Amazon UK wel enorm teleurgesteld door wat ze aantroffen.

Sinds de release deelden diverse klanten van Amazon UK die de PS5 hadden besteld hun bijzondere ervaringen. Gedupeerde klanten kregen een pakket thuis afgeleverd, maar daarin troffen geen nieuwe console aan. Wel vonden ze de meest willekeurige producten. Speelgoed, een airfryer, een voetmassageapparaat, een grill, rijst, kattenvoer; er werd werkelijk van alles geleverd in plaats van de PlayStation 5. Enkele klanten kregen zelfs helemaal niets geleverd.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Verschillende klanten zeggen dat hun levering eerst als “mislukt” werd aangegeven, zonder dat er een poging werd gedaan om iets bij de klant te leveren. Later op de dag kwam er toch opeens nog een bezorger, die dus een ander product afleverde. Sommige dozen leken ook geopend te zijn, waardoor mensen vermoeden dat de consoles uit de dozen zijn gehaald en vervolgens zijn vervangen door andere producten.

Hoe dan ook is het wel erg merkwaardig en vooral ontzettend vervelend voor de klanten die de PlayStation 5 hebben kunnen bestellen bij Amazon UK, maar de console niet hebben gekregen. In een reactie aan Eurogamer laat Amazon weten de gevallen te betreuren en onderzoek te gaan doen naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Amazon belooft het recht te zetten en gedupeerden kunnen contact opnemen met de klantenservice voor de verdere afhandeling.