In juni kondigde EA prompt aan dat een nieuwe SKATE op het programma stond. De gebeden van fans leken eindelijk verhoord te zijn, al werd snel duidelijk dat ze nog even zouden moeten wachten op concrete informatie. Nu begint de productie van het spel stilaan van de grond te komen. EA heeft namelijk onlangs een nieuwe studio opgericht, die vol enthousiasme de ontwikkeling van de nieuwe SKATE voor zijn rekening zal nemen.

De studio heet Full Circle en telt enkele interessante namen onder zijn werknemers. Zo staat Daniel McCulloch aan het roer, het voormalige hoofd van Xbox Live bij Microsoft. Andere oude bekenden zijn Deran Chung en Cuz Parry, die lang geleden nog een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van het originele SKATE. McCulloch liet meteen ook optekenen dat er naar de fans geluisterd zal worden tijdens het productieproces:

“De fans keken uit naar een terugkeer van Skate en wij willen dat ze betrokken zijn bij het proces vanaf de ontwikkeling tot de lancering van de game en verder. We willen dat ze het gevoel hebben deel uit te maken van Full Circle. Het gaat ons om plezier hebben en het maken geweldige games die mensen willen spelen met hun vrienden. En, we zoeken meer ontwikkelaars om ons te helpen met het bouwen van meeslepende werelden die spelers kunnen verkennen.”