Op 10 juni zal er een PlayStation 5-versie van Final Fantasy VII Remake uitkomen en deze zal extra verhalende content bevatten. Het gaat om een episode met Yuffie in de hoofdrol en hierover is meer informatie naar buiten gekomen, waaronder de officiële naam van dit nieuwe hoofdstuk: ‘FF7R EPISODE INTERmission’.

Buiten dat Yuffie de protagonist zal zijn, zullen er nog een aantal andere personages een belangrijke rol spelen. Square Enix liet vorige maand al weten dat er een nieuw personage aanwezig zal zijn, genaamd Sonon. Maar ook Zhijie zal veelvuldig te zien zijn, een Wutain die dienstdoet als het contactpunt tussen de nieuwe Wutaian regering en Avalanche HQ. De leden van Avalanche HQ zijn: Nayo, Billy Bob en Polk. Als laatst is er nog Weiss, de sadistische heerser van Shinra’s top geheime ondergrondse onderzoekscentrum Deepground.

De vechtstijl van Yuffie is zeer uniek. Zo kan zij zowel van afstand als van dichtbij goed uit de voeten om haar tegenstanders aan te vallen en dat komt door haar wapen: een grote werpster. Deze kan ze ook nog eens versterken door gebruik te maken van de elementen vuur, ijs, bliksem of wind.