Hoewel Ghost Recon: Breakpoint ons bij de release niet helemaal wist te bekoren, heeft Ubisoft de game nog niet opgegeven. Zo kreeg deze titel afgelopen april zelfs een volledige roadmap voor het jaar 2021. Dit met plannen voor een verbeterde ervaring als het gaat om het spelen met AI teamgenoten.

Ubisoft gaat de daad bij het woord voegen, want volgende week – 25 mei, om precies te zijn – gaat Title Update 4.0.0 live. De Franse ontwikkelaar en uitgever noemt deze update ook wel de ‘Teammate Experience Update’ en deze moet het mogelijk maken om je AI teamgenoten te levelen, nieuwe tactische upgrades te geven en uitdagingen vrij te spelen.

Daarbij deelt je team een zogeheten ‘Team Level’, die omhoog gaat doordat je ‘Team XP’ verzamelt tijdens het spelen van de game. Dit alles zit natuurlijk netjes in de menu’s verwerkt, zodat je duidelijk kunt zien wat voor progressie je geboekt hebt. Er zijn in totaal veertien upgrades voor je teamgenoten vrij te spelen. De volgende update – 4.1.0 – staat gepland voor de herfst.

Om een beter beeld te krijgen van de Teammate Experience Update kun je de onderstaande trailer bekijken.