Site icon PlaySense

Bewijzen stapelen zich op: Is Blue Box Games een dekmantel voor Hideo Kojima?


Eerder dit jaar kondigde de Nederlandse studio Blue Box Games de PlayStation 5 game ‘Abandoned’ aan. Die game werd al snel aan Hideo Kojima gelinkt, maar dat werd gelijk door de ontwikkelstudio ontkracht. Maar na wat nieuwe teasers op Twitter laait de discussie weer op en inmiddels zijn speurneuzen volop aan de slag gegaan.

De algemene conclusie is dat het wel degelijk iets met Kojima te maken heeft of het is een bizarre samenloop van toevalligheden. Deze game ligt nu volop onder een vergrootglas op verschillende sites, waaronder ResetEra en Reddit, wat PlayStation Lifestyle in een uitgebreid artikel samenvat.

De belangrijkste ‘bewijzen’ hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Een hele waslijst van allerlei verwijzingen. Toevalligheden kunnen, maar dit begint toch wel erg te lijken op een actie van Hideo Kojima. Dit omdat hij het eerder al eens gedaan heeft en deze puzzelstukjes passen allemaal net iets te goed in elkaar. En dan hebben we het nog niet over het meest interessante punt gehad, wat eens te meer als goed bewijs dient.

Als je de naam ‘Hideo’ vanuit het Japans naar Turks gaat vertalen, dan komt daar ‘Kahraman’ uit naar voren. De initialen van Hasan Kahraman komen overeen met Hideo Kojima en Hideo is in het Turks Kahraman. Veel duidelijker dan dit kan niet als je het ons vraagt.

Op 22 juni wordt de eerder aangehaalde applicatie gelanceerd en dan zullen we ongetwijfeld meer te horen krijgen. In de tussentijd heeft Kahraman gereageerd op alle geruchten en in een gesprek met Gamer.nl stelt hij nogmaals dat dit niets met Hideo Kojima te maken heeft, wat weer twijfel veroorzaakt.

Wat ook kan, is dat Blue Box Game Studios heel slim de strategie van Kojima gebruikt om alle aandacht op zich te vestigen voor optimale exposure. In dat geval niets anders dan chapeau, dat is behoorlijk goed gelukt!