Begin juli kondigde Sony aan dat ze het Nederlandse Nixxes hadden overgenomen. De naam zegt jullie misschien (nog) niet zoveel, gezien de studio niet bekend staat om het ontwikkelen van hun eigen games. Hun specialisatie is het porten van titels naar de pc, wat ze eerder hebben gedaan voor games als Marvel’s Avengers en de recente Deus Ex games.

Nu heeft Jim Ryan aan Famitsu bevestigd dat Nixxes exact om deze reden is aangetrokken. Sony heeft met games als Horizon: Zero Dawn en Days Gone al de eerste voorzichtige stapjes gezet in het pc-landschap en de Japanse grootmacht hoopt dat Nixxes hen hierbij verder kan helpen.

“We are also happy with our efforts to provide our IP to PCs, although it is still in its infancy, and we look forward to working with Nixxes to help with that.”

Dan is nu de vraag, welke game is aan de beurt om de pc-behandeling te krijgen? Volgens recente geruchten staat Uncharted 4: A Thief’s End op de lijst, aldus een gelekte presentatie van Sony. Onlangs claimde een dataminer dat er meerdere ports in de pijplijn zitten, hoewel hij geen concrete titels kon noemen.