Update: Bekend journalist Jason Schreier heeft ook gereageerd op het gerucht en stelt dat hij van bronnen begrepen heeft dat de game inderdaad naar 2022 is uitgesteld. Dit zou volgens hem al enige tijd terug besloten zijn, maar het moet officieel nog aangekondigd worden.

Nu er twee onafhankelijke personen zijn met goede inside informatie, lijkt uitstel helaas steeds meer een zekerheid te worden. Indien het klopt zal het vast niet lang duren vooraleer Sony met een officiële aankondiging komt.


30 juli: Voor dit najaar staat Horizon: Forbidden West op de agenda en Sony heeft meermaals aangegeven dat Guerrilla Games op schema ligt. Toch is er nog geen releasedatum, omdat beide partijen nog niet zover zijn om dat definitief te bevestigen. En zolang de releasedatum nog onzeker is, bestaat er een kans dat de game naar 2022 gaat.

Jeff Grubb, bekend journalist die vaak met inside informatie komt, heeft in de laatste Giant Bomb show aangegeven dat de release van Horizon: Forbidden West in 2021 nog altijd geen zekerheid is en dat de kans bestaat dat de game naar 2022 gaat. Volgens hem ‘rommelt’ het intern rondom de release van deze game, dus het is vooralsnog even aankijken of Horizon: Forbidden West inderdaad met uitstel te maken krijgt.

Verder meldt Grubb dat de volgende State of Play mogelijk in september zal plaatsvinden. Gezien de historie van Grubb en zijn informatie, valt dit serieus te nemen, maar niets is zeker totdat er een officiële aankondiging volgt.