Battlefield 2042 bevat dan weliswaar geen singleplayer, wel brengt Electronic Arts als een soort alternatief een korte film uit onder de noemer ‘Exodus’. Deze korte film is nu beschikbaar om te bekijken en check je hieronder. Dit dient namelijk als aanleiding tot wat er allemaal in de game gebeurt.

De verschillende Specialists komen terug in de video en hieronder valt een oude bekende. Dat is Kimble “Irish” Graves uit Battlefield 4, die gespeeld wordt door Michael K. Williams. Hij zit in Battlefield 2042 als een speelbare No-Pat Specialist. Tevens introduceert Exodus de mysterieuze “Oz”, die andere ideeën heeft over de toekomst van de No Pats.

Dit vormt uiteindelijk de aanleiding tot het conflict waar de game om draait. Hierbij geeft EA aan dat het verhaal zich gaandeweg zal blijven ontwikkelen, wat dus wellicht via seizoenen zal gaan zoals we dat ook in Call of Duty zien.

“In de proloog van “Exodus” worden spelers meegenomen naar de “Journey of the No-Pats” met journalist Kayvan Bechir, die tijdens zijn 13 maanden op een No-Pat-schip uitgebreid verslag heeft gedaan van alle gebeurtenissen. Tijdens zijn zoektocht is Kayvan de hele wereld rondgereisd en heeft hij drie waarheden ontdekt: de Verenigde Staten en Rusland staan op de rand van oorlog terwijl de wereld vecht om grondstoffen terwijl omliggende naties zijn ingestort. De Non-Patriated (“No-Pats”), de nomaden uit ingestorte naties die geacht worden samen te werken om te overleven, is in feite een verdeelde groep met tegenstrijdige agenda’s. Daarnaast is er een mysterieuze No-Pat-leider Oz, die vanuit de schaduw aan de touwtjes trekt en de No-Pats onder één banier probeert te verenigen. In het laatste hoofdstuk gaat Kayvan aan boord van het oorlogsschip Exodus, dat tijdens een missie door Oz wordt omgeleid naar Londen. Deze missie bepaalt al snel het lot van de No-Pats en de wereld.”