In 2019 kwam Dauntless uit en deze free-to-play game wordt tot op de dag van vandaag nog steeds door trouwe fans gespeeld. Je kon deze titel ook op de PS5 spelen door middel van backwards compatibility, maar nu krijgt het spel ook een native versie.

Phoenix Labs laat weten dat de PlayStation 5-versie van Dauntless grafisch flink verbeterd zal zijn. Zo draait de game op 60 frames per seconde met een dynamische 4K resolutie. Tevens zien bomen, water en bosjes er veel mooier uit, de belichting heeft een upgrade gekregen en de textures zijn geoptimaliseerd.

Het spel zal ook gebruikmaken van de unieke features van de DualSense, waaronder de adaptieve triggers en de speaker van de controller. Op het gebied van geluid is de PS5-versie van Dauntless ook verbeterd. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van 3D Audio, waardoor je een meer ruimtelijk geluid krijgt.

De PlayStation 5-versie van Dauntless zal morgen in de PlayStation Store te vinden zijn. Er is ook een lanceringstrailer verschenen en die check je hieronder.