Het tweede seizoen van Fortnite’s derde hoofdstuk is uitgebracht, en Epic Games heeft een radicale beslissing gemaakt: je kan niet meer bouwen. Voor alle bouwers onder ons, maak je geen zorgen. Het bouwsysteem is namelijk alleen maar voor de komende negen dagen uitgezet en maakt tijdelijk plaats voor het Overshield systeem.

Het Overshield systeem voegt 50 extra ‘schild’ toe aan je levensbalk, waardoor je dus een totaal van 100 HP en 150 schild kan hebben. Epic heeft ook nog een aantal andere aanpassingen gedaan, zo is de sprintsnelheid verhoogd. Deze aanpassingen lijken hand in hand te gaan met het thema van het nieuwe seizoen: Resistance. De aanpassingen zorgen voor intensere en meer combat georiënteerde situaties.

Naast wat aanpassingen aan de mechanics, zijn er natuurlijk ook weer gloednieuwe wapens beschikbaar. Misschien wordt de Striker Burst Rifle of Combat SMG wel jouw favoriete nieuwe wapen. De Battle Pass brengt ook weer wat welkome nieuwigheden, zoals een Doctor Strange skin. Het aanschaffen van de Battle Pass heeft tot 3 april de weldoende bijkomst dat alle inkomsten naar Oekraïense humanitaire hulp gaan.

Je kan de trailer van Fortnite hoofdstuk 3, seizoen 2 hieronder bekijken: