Zoals jullie allemaal kunnen volgen op onze livestream is de E3 inmiddels vol van start gegaan met de eerste persconferentie van de week, de presentatie van Microsoft. Na de exclusieve première van Modern Warfare 3 heeft Microsoft ook de primeur van de nieuwste Tomb Raider game.

In de beelden die zojuist getoond zijn, kunnen we zien dat we in deze game aan de slag kunnen met de jonge Lara Croft, van slechts 21-jaar. In de game is Lara nog een onervaren dame en in de beelden schiet ze dus totaal in de stress. In de game gaan we zien hoe Lara zich ontwikkeld van bang meisje tot tombe plunderende badass.

Tevens zien we dat Lara met haar zogeheten ‘Survival Instinct’ bepaalde aspecten in de wereld kan highlighten om haar ontsnapping te plannen. Zo kan ze bijvoorbeeld fakkels zoeken om aan te steken, of een ladder oppakken. Tevens zien we dat Lara zich als beginner alsnog behoorlijk goed kan redden, met wat flinke sprongen en mooie trappen tegen de eerste vijanden.

De nieuwste Tomb Raider zal een gigantische open wereld bevatten en zal in de winkels liggen in de herfst van 2012. Bekijk de beelden nu hieronder.