Na lang wachten kregen we tijdens de State of Play uitzending van vorige week eindelijk gameplay te zien van Street Fighter 6. De beelden zorgden voor enthousiasme bij de fans en ook ontwikkelaar Capcom was tevreden… totdat een lek plots voor onrust zorgde.

Kort na de nieuwe trailer werd plotseling het (gedeeltelijke) roster van de game online gegooid, wat uiteraard niet helemaal de bedoeling was van Capcom. Het roster werd echter positief onthaald, ondanks het feit dat dit eigenlijk niet had mogen gebeuren. Capcom heeft nu zelfs gereageerd op het voorval en lijkt het ook te accepteren:

“As residents of Metro City, we’ve all seen things we weren’t supposed to see, but we’re all in this together. We appreciate all the positive reactions. Thank you for the support!”

Hoogstwaarschijnlijk mogen we er dus ook vanuit gaan dat het lek daadwerkelijk klopt, alhoewel er uiteraard nog zaken kunnen veranderen voordat de game uitkomt. Street Fighter 6 verschijnt in 2023 voor de PS4, PS5, Xbox Series X|S en pc.