Volgens geruchten zou Sony PlayStation momenteel werken aan een officiële pro controller voor de PlayStation 5, maar dat is niet het enige wat ze in de pijplijn zouden hebben zitten. Volgens industrie insider Tom Henderson werkt Sony ook nog aan speciale monitors om te gamen, alsook een reeks nieuwe headsets.

In een nieuw artikel op Exputer schrijft de insider dat Sony van plan is de controller volgende week officieel aan te kondigen. Tegelijkertijd zal Sony dan ook de INZONE H3, INZONE H7 en INZONE H9 introduceren, wat drie headsets zijn die allemaal zijn voorzien van 360 spatial sound voor gaming en ze zijn Discord gecertificeerd.

INZONE zou trouwens een nieuwe lijn zijn, waaronder Sony meerdere producten uitbrengt. Zo zou er ook gewerkt worden aan twee monitors die eveneens onder de noemer INZONE zullen verschijnen. De twee monitors bevatten features die exclusief zijn voor PlayStation, waaronder auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode.

De resolutie is 4K op 144Hz bij de ene monitor, de ander heeft een refreshrate van 240Hz. Verder zouden beide monitors VRR ondersteuning bevatten en een lage latency kennen. Tot slot zouden deze monitors over ‘gaming assist features’ beschikken, waaronder een fps counter, game timer, viewfinder, verbeterde brightness voor donkere omgevingen en meer.

Als dit alles klopt, dan horen we voor het einde van volgende week officieel meer.