Ietwat opmerkelijk nieuws uit het land van de rijzende zon: de Xbox Series X|S consoles zijn daar de voorbije week vaker verkocht dan de PS5. Japan heeft altijd al een overduidelijke voorkeur gehad voor PlayStation, dus dit is toch wel vreemd… of niet?

Wel, je kan de reden vast al raden: de PS5 blijft vandaag de dag nog steeds moeilijk te pakken te krijgen door de chiptekorten. Gezien Xbox consoles dan wél in de rekken te vinden zijn, verkopen die ook beter. Dit is overigens niet de eerste keer dat Xbox het beter doet dan PlayStation, vorige maand gebeurde dit voor de allereerste keer en die geschiedenis herhaalt zich nu, wat blijkt uit verkoopcijfers van Famitsu.

Er werden in de voorbije week zo’n 3.272 Xbox Series X consoles verkocht en 3.423 Xbox Series S modellen. De PS5 bleef steken op 2.371 exemplaren en de digitale PS5-console werd slechts 664 keer verkocht. Als we echter kijken naar de algemene cijfers, dan blijft de PS5 op kop staan met 1.45 miljoen verkochte exemplaren, versus 108.000 verkochte Xbox consoles.