Vorige week hebben we het zonder update in GTA Online moeten doen, maar daar is een goede reden voor. Rockstar Games heeft namelijk aan de grote zomerupdate voor de online game gewerkt en die gaat op 26 juli live, zo laat men via persbericht weten. De update, The Criminal Enterprises genaamd, brengt nieuwe missies en upgrades naar Los Santos, en meer.

Met deze update haakt Rockstar Games in op de situatie in de wereld, want de gasprijzen zijn in San Andreas naar astronomische hoogtes gestegen. Ook hebben retailers problemen met bevoorrading en er is een hittegolf gaande. Oftewel, alle problemen in onze wereld, zien we ook terug in GTA Online.

Door deze situatie zou de corrupte familie Duggan het systeem manipuleren om er een slaatje uit te slaan. Dat is waar jij om de hoek komt kijken, want het is aan jou om de duistere praktijken aan het licht te brengen. Ondertussen profiteren Executives, Bikers, Nightclub Owners en Gunrunners ook van de chaotische omstandigheden.

Dit resulteert in GTA Online in een reeks van nieuwe missies die je kunt spelen. Verder mogen er uitbreidingen verwacht worden voor Criminal Careers, alsook nieuwe Contact Missions. Onder die missies zul je als IAA agent aan de slag kunnen in de zaak rondom de Duggan familie. Kortom, er zit veel leuks aan te komen.

Hieronder hebben we per onderdeel een meer uitgebreide toelichting, maar eerst een trailer. Al deze updates zijn uiteraard gratis voor alle spelers van de game.

  • Breid je bedrijf uit – Na de lancering van GTAV op PlayStation 5 en Xbox Series X|S en de stand-alone versie van GTA Online eerder dit jaar, zorgt The Criminal Enterprises voor een uitbreiding van GTA Online die de wereld op alle platforms laat groeien en evolueren. Of je nu GTA Online bent binnengekomen via de Career Builder op de nieuwste generatie consoles of een doorgewinterde speler bent, The Criminal Enterprises biedt een assortiment spannende nieuwe updates voor iedereen. En welk crimineel carrièrepad je ook hebt gekozen, alle zakelijke activiteiten — inclusief Sell Missions — zijn nu beschikbaar om te spelen in privésessies (Invite Only, Crew, en Friends) als onderdeel van The Criminal Enterprises.
  • Executives – Degenen die een Executive Office hebben, zullen de nieuwe stafmanager Lupe opmerken. Hij staat klaar en is in staat om te helpen bij het zoeken naar extra Special Cargo voor je lege schappen. Er komt daarnaast een nieuwe bijbaan beschikbaar voor Executives, waarbij dagelijks een lading Special Cargo buiten je Warehouse arriveert – ingepakt en klaar om naar de haven te worden gebracht. Bovendien worden er twee nieuwe bronnen van Special Cargo toegevoegd aan Source Missies, waardoor de verscheidenheid aan missies voor witteboordencriminelen in de hele staat wordt vergroot.
  • Bikers – Clubhuizen met de Custom Bike Shop krijgen een gratis upgrade van het huis, waarbij MC Presidents de motoren van klanten kunnen pimpen en aanleveren voor GTA$ en RP. Motorrijders kunnen ook hun reputatie en winst op straat vergroten door twee nieuwe Clubhouse Contracts te voltooien, die op de muur van de vergaderruimte in het clubhuis zijn geplaatst. En misschien valt het je op dat er vaste klanten rondspoken in de bar in je clubhuis. Dat kan goed kloppen, want een Bar Resupply-missie zorgt ervoor dat de vaten blijven tappen en de klanten tevreden blijven, terwijl jij een beetje extra inkomen verdient voor je MC.
  • Gunrunners – Ammu-Nation heeft gehoord dat het bij jou draait om het leveren van kwaliteitsgoederen tegen een eerlijke prijs, en ze willen meedoen. Bezorg dagelijks goederen aan een aangewezen winkel van Ammu-Nation voor een extra bron van inkomsten. Als je je bunker bevoorraadt, kom je twee nieuwe Resupply Missions tegen. Zorg er dus voor dat je deze nieuwe doelwitten goed bestookt. Spelers kunnen ook vanaf de weg Resupply Missions starten of hun onderzoeksvoortgang vergroten door gegevens te verzamelen van een goed bewapend doelwit.
  • Nightclub Owners – Nightclub owners kunnen nu contact opnemen met Yohan om missies aan te nemen om goederen te kopen voor hun Nightclub Warehouse, of Tony bellen om Club Management-missies te starten. Er zijn twee nieuwe Club Management-missies toegevoegd aan het rooster, waardoor je nieuwe manieren krijgt om je bovenwettelijke activiteiten te promoten. Ondertussen kun je in je club de sfeer erin houden door herrieschoppers eruit te gooien en VIP’s naar veilige locaties buiten de club te brengen.
  • Ga undercover in Operation Paper Trail – Het lijkt erop dat de beruchtste, olierijke-familie in Los Santos alle winsten van de stijgende gasprijzen in hun zakken steekt. De IAA vermoedt een criminele samenzwering. Agent ULP neemt contact op met de nieuwe Operation Paper Trail. Hierbij worden één tot vier spelers beëdigd tot speciale agenten en krijgen de opdracht om de plaatselijke oliemagnaten, de Duggans, te onderzoeken. Zijn zij de onzichtbare invloed achter de stijgende olieprijzen?
  • Kruip achter het stuur van nieuwe voertuigen – Er zijn nieuwe manieren om routes af te snijden in The Criminal Enterprises, dankzij nieuwe voertuigen die de hele zomer en herfst zullen verschijnen. Zo komen er twee nieuwe voertuigen die in aanmerking komen voor Imani Tech waarmee je kunt profiteren van speciale upgrades, waaronder remote control, een missile lock-on jammer en meer. Mede mogelijk gemaakt door F. Clinton & Partner hun expert-hacker.
  • Verhoogde uitbetalingen en andere verbeteringen – Naast al het bovenstaande komt ook een uitgebreide lijst naar GTA Online met nieuwe gameplay- en ervaringsverbeteringen. Waaronder een vermindering van de effectiviteit van de Oppressor MK II. Ook wordt het makkelijker om je Health op peil te houden dankzij verbeterde toegang tot snacks, wapens en nog veel meer.