Rockstar Games heeft in de afgelopen dagen al de nodige informatie over The Criminal Enterprises update voor Grand Theft Auto Online bekendgemaakt. Deze update is zojuist live gegaan en daarmee heb je in de online game weer een hoop nieuwe activiteiten om te ervaren.

Gezien er nogal wat veranderingen en vernieuwingen worden doorgevoerd, heeft Rockstar Games ons een mooi overzicht gestuurd van de belangrijkste zaken. Hieronder een compleet overzicht van wat er nu in GTA Online te beleven valt. Vanzelfsprekend is deze update gratis voor iedereen beschikbaar.

Algemeen overzicht

Als een hittegolf Los Santos en Blaine County in zijn greep houdt, stijgen niet alleen de temperaturen tot ongekende hoogte. Het zijn de criminelen die profiteren van benzineprijzen die de pan uitrijzen. Executives, Bikers, Nightclub Owners en Gunrunners zien hun kans schoon. Ondertussen vermoedt de IAA dat de Duggans, een corrupte oligarchenfamilie, een dikke vinger in de pap heeft bij de torenhoge benzineprijzen. Maar de IAA heeft getalenteerde freelancers nodig die uit moeten zoeken hoe de vork precies in de steel zit.

Naast aanzienlijke mogelijkheden om criminele carrières uit te bouwen, plus uitgebreide nieuwe Contact-missies waarin je als IAA-agent de praktijken van de Duggans onderzoekt, voegt The Criminal Enterprises ook diverse gameplayverbeteringen toe, waaronder hogere uitbetalingen voor verschillende speltypen. Laaf je vanaf 26 juli aan nieuwe speltypen, voertuigen, verzamelvoorwerpen, aanpassingsopties en speciale events die de hele zomer doorgaan. In nieuwe showrooms kun je voertuigen bekijken, testritjes maken of ter plekke nieuwe scheurijzers kopen.

Nieuwe missies

Terwijl zonaanbidders en toeristen de zandstranden in het zuiden van San Andreas overspoelen, werken de criminelen in Los Santos zich uit de naad om lucratieve kansen te verzilveren en nieuwe markten aan te boren. Voor de vier criminele carrières in de Career Builder liggen nieuwe missies en handeltjes in het verschiet. We zetten het hieronder op een rijtje:

  • Executives: Twee nieuwe Source Cargo-missies waarin je een vlaggenschip van Los Santos Tuners grondig doorzoekt en verder de Auto Shop, een bergingsoperatie onderwater, nieuwe Export Cargo en nieuwe personeelsmogelijkheden.
  • Bikers: Twee nieuwe Clubhouse Contracts waarin MC’s twee felbegeerde en zwaarbewaakte motoren buit kunnen maken:een Oppressor en een Arena War Bike. Plus extra inkomstenstromen dankzij het bezorgen van motoren aan klanten, het aanpassen van motoren en leveringen aan kroegen.
  • Nightclubs Owners: Twee nieuwe Club Management-missies waarin je je clubs verlost van drugsdealers en vervelende paparazzi plus een reeks vreemde klussen en taken die horen bij het nachtleven, zoals vips naar afkickklinieken brengen. Ook maak je kennis met een nieuwe contactpersoon: Yohan.
  • Gunrunners: Twee nieuwe Resupply-missies ter land, ter zee en in de lucht. Verder kun je met nieuwe Ammu-Nation-leveringen de markt in Los Santos regeren en een nieuwe researchmissie ondernemen dankzij de hulp van Agent 14.

Ondertussen stijgen de benzineprijzen net zo hard als de temperaturen. De International Affairs Agency vermoedt kwade opzet. Onder de dekmantel United Liberty Paper werk je samen met de IAA tijdens zes uitgebreide nieuwe Operation Paper Trail-missies. Doe onderzoek naar de steenrijke oligarchenfamilie, de Duggans, en hun pogingen om het systeem te manipuleren zodat de oliewinsten blijven binnenstromen, koste wat kost.

Nieuwe voertuigen

Motormuizen mogen zich verheugen op 18 nieuwe voertuigen waaronder twee nieuwe Imani Tech-voertuigen, Obey Omnis e-GT en Bravado Greenwood, de Stirling GT, de nieuwste aanwinst voor Hao’s Special Works, en vier andere nieuwe scheurijzers: de Pegassi Torero XO, Lampadati Corsita, Benefactor LM87 en Buckingham Conada, plus een groot aanbod aan nieuwe livery’s en aanpassingsopties voor bestaande voertuigen, zoals deze week de Picador, Zentorno, Turismo R, Sentinel en Schwartzer. En omdat je nu in plaats van 8 standaard 10 panden kunt bezitten, kun je tot wel 20 voertuigen extra kwijt in je garages.

Nieuwe verbeteringen

Naast nieuwe kansen voor je Criminal Careers en bij United Liberty Paper met de IAA krijgt GTA Online ook diverse verbeteringen waar de community om vroeg. Zo zijn doelzoekende raketten en tegenmaatregelen minder effectief tegen de Oppressor Mk II, zijn er handigere manieren om snacks te nuttigen en jezelf uit te rusten met pantsers, de mogelijkheid om Sell-missies te starten in Invite Only-sessies en diverse andere verbeteringen, zoals een hogere uitbetaling voor Races, Adversary Modes, Heists en meer. Verder worden productiesnelheden verhoogd voor alle Business-activiteiten, Challenges, Club en VIP Work, met upgrades en verbeteringen die je meer vrijheid geven om de criminele ladder te beklimmen. Hier zetten we het voor je op een rijtje.

Tot de grootste verbeteringen behoren:

  • Alle voertuigen met toegang tot de LS Car Meet kunnen worden uitgerust met banden met weinig grip. Hierdoor heb je nog meer aanpassingsopties voor voertuigen in de LS Car Meet.
  • Voertuigen worden sneller geleverd na verzoeken aan de Mechanic.
  • Je hoeft geen vergoeding te betalen als je het Weaponized Personal Vehicle van een andere speler sloopt. Hierdoor word je niet bestraft als je terugschiet op aanvallers (en ze weet uit te schakelen).
  • De Avenger- en MOC-werkplaatsen bieden nu plaats aan elk voertuig dat past, in plaats van alleen aan specifieke voertuigen.
  • De websites van Legendary Motorsport en Southern San Andreas Super Autos hebben nieuwe filters en snelkoppelingen voor het browsen. Gebruik L1/LB of R1/RB op consoles of pc om te tabben.
  • Als je Security Contracts overdraagt aan de Agency kun je ook via een helikopter en een ingang op het dak naar binnen, in plaats van alleen door de voordeur op de begane grond.
  • En als je een Auto Shop beheert, is het nu veel waarschijnlijker dat je personeel zonder problemen een auto bij een klant aflevert.
  • Om makkelijker ergens te komen, kun je in looppas door The Diamond Casino & Resort, The Music Locker en nachtclubs lopen.
  • Na het eerste bezoek aan Cayo Perico kun je daar meer tijd besteden om het te verkennen, en vaker worden ontdekt voor je van het eiland wordt getrapt.
  • Je kunt in het interactiemenu maximale munitie kopen voor alle wapens tegelijk. Je hebt makkelijker toegang tot snacks en pantser als het wapenwiel in beeld is, door middel van een druk op de knop. Als je de missie niet haalt en een Quick Restart kiest, worden de snacks aangevuld tot de voorraad waarmee de missie werd begonnen.
  • Je kunt nu meteen ophangen als er in telefoongesprekken met verschillende contactpersonen missies worden aangeboden. Ze hoeven niet meer te blijven hangen tot het verhaal klaar is.
  • Als je speelt op pc krijg je de optie om de chatbox in de game uit te schakelen via het instellingenmenu.
  • Om griefing te beperken wordt de statistiek Kill/Death niet meer beïnvloed door kills in Freemode. Vanaf nu wordt deze verhouding alleen bepaald door kills die zijn gemaakt in competitieve gameplay.
  • De Race Creator krijgt verschillende updates, waaronder een uitbreiding van de checkpointlimiet en het aantal omgevingsobjecten dat verwijderd kan worden op de nieuwste generatie consoles. Daarnaast krijgen alle platforms meer modellen in de Fixture Remover, een nieuwe Anti-Grief One Way Ghosting-optie waarmee je spelers kunt ghosten die in de verkeerde richting rijden, een optie om een bepaalde tijd van de dag in te stellen voor een race, en meer.