Stray houdt de wereld in zijn greep. De onlangs gelanceerde sci-fi platformer van BlueTwelve Studio – met in de hoofdrol een naamloze kat – weet zowel onder critici als fans goed te scoren en sociale media stroomt langzaam maar zeker vol met allerlei filmpjes en reacties van kattenliefhebbers.

Ook op Steam vergaart de game uitermate veel lof. Stray heeft namelijk Sony’s pc-port van God of War ingehaald als de hoogst gewaardeerde game van het jaar 2022, aldus de website Steam250. Slechts een week na de release veroverde de naamloze kat de eerste plek van de Griekse god van de oorlog. Met een waardering van 98% heeft Stray een klein streepje voor op God of War, die het moet doen met 97%.

De top drie van 2022 wordt gecomplementeerd door PowerWash Simulator, die tevens 98% scoort, maar wel veel minder stemmen heeft dan Stray en God of War. In de top 250 aller tijden heeft Stray nog wel wat werk te verrichten: daar staat de game ‘slechts’ op plek 44. Portal 2 staat nog altijd fier bovenaan, met een score van maar liefst 99%.