Gotham Knights is dan wel een Batman-game zonder Batman, dat wil niet zeggen dat de fictieve stad uit het DC universum het plots zonder iconische superhelden moet stellen. Nightwing, Batgirl, Robin én Red Hood vormen in dit spel een niet te onderschatten squad, dat elke vorm van gewelddadige criminaliteit zonder pardon de kop indrukt.

Elk van deze personages is speelbaar en pakt logischerwijs uit met een andere vechtstijl. Daar stopt het echter niet. Skilltrees zorgen ervoor dat elke held zich ook op aparte manieren kan ontwikkelen, zodat bijvoorbeeld mijn Red Hood heel anders in de hand zal liggen dan de jouwe. De onderstaande video van IGN demonstreert dat met glans.

Red Hood kan namelijk twee verschillende richtingen uitgaan als het op zijn speelstijl aankomt. Als je voor ‘marksman’ kiest, zal je voornamelijk de strijd vanop afstand aangaan, met kogels en andere projectielen die uiteraard niet dodelijk (maar wel uiterst pijnlijk) zijn. Wie liever hands-on gaat met het gespuis van Gotham, wendt zich best tot de optie ‘brawler’.