Hogwarts Legacy verschijnt dan wel pas volgend jaar, toch worden we de laatste tijd om de oren geslagen met nieuwe info en trailers. Laatst kregen we zo, bijvoorbeeld, nog een rondleiding in de leerlingenkamers van de verschillende afdelingen te zien. Nu heeft ook het ‘FAQ-onderdeel‘ op de officiële site een update gekregen met nieuwe info.

Er komen heel wat algemene zaken aan bod, maar er wordt ook gesproken over een heel specifiek onderdeel van de ‘Wizarding World’: bezemstelen. Zwerkbal, oftewel ‘Quidditch’, is uiteraard een populaire sport op Zweinstein, maar het lijkt erop dat we dat jammer genoeg niet zullen kunnen spelen in Hogwarts Legacy. Bezemstelen zullen echter wél van de partij zijn, maar dan als vervoersmiddel én voor races.

Q: Is Quidditch playable in Hogwarts Legacy?
A: Quidditch is not playable in Hogwarts Legacy. However, broom flight for traversal and broom race challenges are part of the game. Players can also fly brooms to explore new and familiar locations surrounding Hogwarts Castle.
Q: Does Hogwarts Legacy have broom flight?
A: Broom flight is a method of travel in Hogwarts Legacy and there are also broom races. Players can take a Flying class to master their broomstick flying skills.

Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023.