Sony heeft net zoals veel andere techbedrijven de afgelopen jaren te maken gehad met forse tekorten op componenten. Vanwege die tekorten heeft Sony niet het gewenste aantal PlayStation 5 consoles weten te produceren met als gevolg dat het platform erg schaars is.

Het ziet er echter steeds beter uit, wat ook terug te zien zou zijn in de doelen van Sony. Volgens een bericht op Insider Gaming zou Sony voor fiscaal jaar 2023 (april 2023 t/m maart 2024) mikken op het verschepen van 30.5 miljoen consoles.

Dezelfde website liet laatst al weten dat Sony zou werken aan een nieuw PlayStation 5 model, waarbij de disc drive weg te nemen valt. Volgens dit nieuwe bericht zou Sony van plan zijn om 12 miljoen van deze consoles te verschepen, als deel van de eerder genoemde 30.5 miljoen units.

Tegen het einde van 2023 zou Sony dan stoppen met het produceren van het originele PlayStation 5 model. Dit om de eenvoudige reden dat het nieuwe PlayStation 5 model twee in één is, gezien Sony nu niet een console met en één zonder disc drive hoeft te maken. Oftewel, ze hebben een tussenoplossing gevonden.

Indien dit klopt, dan is de prijs van de losse disc drive vrij gemakkelijk uit te rekenen. Dit ligt rond de € 100,-, gezien dit het verschil is tussen de digitale PlayStation 5 en degene met een disc drive. Neem het desalniettemin met een korrel zout totdat Sony met officiële cijfers en aankondigingen komt.