Discord en Sony PlayStation werken al geruime tijd aan een integratie van Discord op de PlayStation. Volgens geruchten zou deze integratie met firmware update 7.00 moeten verschijnen op 8 maart later dit jaar. Dit wist Insider Gaming een poos terug al te melden en nu heeft de website aanvullende informatie gepubliceerd.

Volgens bronnen van de website zouden PlayStation 5 games met firmware update 7.00 ook te streamen moeten zijn op de PlayStation 5 via cloud streaming. Dit zou een oplossing zijn om kostbare schijfruimte te besparen. Deze functie zou beschikbaar gesteld worden voor abonnees van PlayStation Plus Premium.

Deze dienst zou al geruime tijd in ontwikkeling zijn en inmiddels een aantal maanden getest worden. Om dit publiekelijk te testen, zou er op korte termijn een firmware 7.00 beta van start gaan. Dit zou een dezer dagen moeten zijn met een looptijd tot 30 januari. De Discord integratie zal dan nog niet beschikbaar zijn.

Als dit klopt, dan zullen we eerdaags via het PlayStation Blog moeten vernemen wat de officiële plannen zijn. Bij nieuws lees je het hier.