Zo goed als elke game die ook maar iets van RPG-invloeden heeft, maakt wel gebruik van een skill tree. Zodoende komt het ook terug in Dead Island 2, maar de ontwikkelaar zal de traditionele feature vervangen voor iets anders.

Creative director James Worrall heeft tegenover Game Informer aangegeven dat je in Dead Island 2 gebruik kunt maken van een skill deck. Je hebt een beperkt aantal ‘slots’ waar je kaarten in kunt doen die je speciale vaardigheden geven. Deze kaarten kan je wanneer je maar wilt veranderen.

Spring je bijvoorbeeld van een muur om een zombie aan te vallen, dan kan je letterlijk tijdens je sprong je ‘loadout’ veranderen. Hoe je dit zo snel doet gaf Worral niet aan, maar het moet een grote feature worden voor de gameplay.

Het veranderen van je kaarten moet wel aansluiten op de situatie waarin je je bevindt. Is dat niet het geval, dan kan het ruilen van je loadout je tegenwerken. Hiermee zou er dus een soort dynamisch perk systeem moeten ontstaan met betrekking tot de skills. Interessant, niet?