Vorig jaar bracht Rockstar Games de Los Santos Drug Wars update naar Grand Theft Auto Online. Voor iedereen die het toen gemist heeft, betrof het hier pas het eerste deel en we hebben even moeten wachten op het vervolg. Goed nieuws, die is vandaag beschikbaar gesteld voor het online universum van Grand Theft Auto.

Het gaat hier specifiek om de Los Santos Drug Wars: The Last Dose update die komt met nieuwe missies, activiteiten, voertuigen en nog veel meer. Met andere woorden: het is de moeite waard om GTA Online aan te slingeren en in de nieuwe content te duiken. Het is namelijk best wel wat dat nu wordt toegevoegd middels een gratis update.

Missies

The Last Dose is het slotstuk en dus de finale van de Los Santos Drug Wars. Je krijgt vijf gloednieuwe missies voorgeschoteld, waarin jij met Dax en de Fooliganz in een avontuur duiken dat bol staat van de bekende gezichten, kidnapping, sabotage en nog veel meer. Dit terwijl je ook nog strijdt tegen extreme psychedelische drugs.

Het verhaal gaat verder en je zult over deze vijf missies ontdekken hoe deze oorlog zal aflopen. Ondertussen heb je er ook nog wat mee te winnen, gezien je naam voor jezelf maakt en dat komt natuurlijk met de nodige financiële vergoedingen. Rockstar heeft per missie een korte omschrijvingen gegeven, zie hieronder:

 • This is an Intervention – Ga naar de jaarlijkse bijeenkomst van de Fooliganz om er weer in te komen. Niets kan de stemming toch verpesten? Het is altijd goed om iets te eten mee te nemen naar een feestje, maar dit keer komen volledige lichaamsbepantsering en automatische wapens misschien ook wel van pas.
 • Unusual Suspects – Dax is niet het type dat de ontvoering van een van de zijnen zomaar laat gebeuren. Laat The Lost en hun hippiebondgenoten weten dat deze agressie niet zonder gevolgen blijft en peuter tussendoor info los over Labrats gevangenen. Intimidatie is altijd nodig in deze business, maar pas op dat je geen bendeleiders vermoordt die je informatie kunnen geven.
 • FriedMind – Bestorm het hoofdkwartier van FriedMind Pharmaceuticals om aanwijzingen te verzamelen en vermiste leden van je bende te redden, en breng ze weer veilig terug naar The Freakshop. Stealth is waarschijnlijk een goede aanpak om ongemerkt naar binnen en naar buiten te komen, maar let heel goed op, want je hoeft maar door één bewaker met een shotgun gezien te worden om aan je einde te komen.
 • Checking In – Ga langs bij het lokale afkickcentrum dat proeven doet met het gestolen recept van Labrat. Pas wel op dat je niet zelf als proefpersoon eindigt. Je eerste prioriteit als je je in het strijdgewoel stort, is het beschermen van Dax en Luchadora, dus val aan en schakel zo veel mogelijk tegenstanders uit. De bende vertrouwt op jou, Fresh Meat.
 • BDKD – Leg het er nog eens dik bovenop door de resterende voorraad van de concurrentie weg te halen en ze daarbij hardhandig de handel uit te trappen. Zo doen de Fooliganz dat. Niets kan Dax ervan weerhouden om zo veel mogelijk handelswaar bij elkaar te graaien. Als puntje bij paaltje komt, moet je klaarstaan om hem te beschermen tegen de gevolgen. Maak daarbij gebruik van elke soort dekking die je kunt bedenken.

Ondertussen krijg je nog te maken met Dr. Isiah Friedlander die besloten heeft zich ook in de oorlog te mengen met zijn onderneming FriedMind Pharmaceuticals. Hij zet alles op alles om als zakelijke winnaar als beste uit de bus te komen en hij schuwt duistere criminele praktijken niet. Aan jou om hem te stoppen.

Voertuigen

Afgezien van de vijf nieuwe missies en het verhaal, komt deze update ook nog met een tweetal nieuwe voertuigen en dat zijn de volgende:

 • Ocelot Virtue met de FriedMind-livery – Ontvang je gratis bij voltooien van de vijf missies. GTA+-leden kunnen de Ocelot Virtue gratis ophalen bij Legendary Motorsport.
 • Willard Eudora – Alleen beschikbaar tot en met 29 maart bij Southern San Andreas Super Autos en Simeon’s Premium Deluxe Motorsport-showroom.

Activiteiten

Het voltooien van de vijf missies levert je dus een nieuw voertuig op, maar dat is lang niet alles. Als je This is an Intervention uitspeelt, ontvang je Floral Güffy-zwembadslippers. Daarnaast leveren andere activiteiten je ook leuke cosmetische producten op. We zetten ze op een rijtje:

 • Bevoorraad je acidlab en voltooi een verkoopmissie om het Black Enema Flourish-skimasker te krijgen.
 • Voltooi een dagelijkse Stash House om het Teal Enema Flourish-skimasker te krijgen.
 • Voltooi alle missies van The Last Dose om de Lime Leopard Slab-pet en canvasschoenen te krijgen.

Vanzelfsprekend zijn er ook weer activiteiten waarmee je extra GTA$ en RP kunt verdienen. Momenteel krijg je anderhalf keer zoveel van beide zaken bij het spelen van Fooligan Jobs. Speel je Sumo (Remix), dan levert je dat dubbele GTA$ en RP op. Voor het spelen van Overtime Rumble ontvang je zelfs driedubbele GTA$ en RP.

Andere details die met deze update gemoeid zijn, zijn als volgt:

 • Nieuwe kleding: Merkvesten en wijde broeken, verkrijgbaar op verschillende verkooppunten in de stad.
 • 1.5x de gebruikelijke acidproductiesnelheid.
 • Dubbele voorraden in acidlab-bevoorradingsmissies.

Voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S

 • Premium testrit: De Principe Deveste Eight (supercar).
 • De HSW Time Trial van deze week vindt plaats tussen Textile City en Stab City.
 • Uitgestald in de Luxury Autos Showroom: De Överflöd Tyrant (supercar, 25% korting) en de Grotti X80 Proto (supercar).
 • Lucky Wheel-hoofdprijs: De Pegassi Infernus Classic.
 • LS Car Meet-testritten: De Maibatsu Penumbra FF (sportwagen), Imponte Beater Dukes (musclecar, 50% korting) en de Cheval Taipan (supercar, 25% korting).
 • Te winnen in de LS Car Meet: Als je 3 dagen op rij in de top 3 van de Pursuit Series belandt, krijg je een Coil Brawler (offroad).

Kortingen

Tot slot profiteer je ook deze week weer van een aantal kortingen. Als je een bezoekje brengt aan de Gun Van, scoor je een Heavy Rifle tegen 25% korting. GTA+ abonnees krijgen ook nog 45% korting op de Marksman Rifle. Verder kun je gebruikmaken van een scherpe deal aangaande de MTL Brickade 6×6 (service) inclusief de bijpassende Acid Lab installatie, plus pantser en munitie. Hier geldt nu een korting van 30% op.

De voertuigen die momenteel in de aanbieding zijn:

 • Declasse Weaponized Tampa (Muscle) – 25% korting
 • Cheval Taipan (Super) – 25% korting
 • Överflöd Tyrant (Super) – 25% korting
 • Buckingham Miljet (Plane) – 25% korting
 • Hijak Ruston (Sports) – 50% korting
 • Imponte Beater Dukes (Muscle) – 50% korting
 • Sea Sparrow (Helicopter) – 50% korting

De huidige GTA+-voordelen zijn: Een gratis Ocelot Virtue (supercar) met Jackal- en Ocelot Racing-livery’s, de Agency Vehicle Workshop, gratis kleding, extra beloningen voor Fooligan Jobs en Hotring Races en meer. Prime Gaming-bonussen: Als je je Rockstar Games Social Club- en Prime Gaming-accounts hebt gekoppeld en GTA Online ergens deze week speelt, krijg je GTA$125.000.