Spider-Man 2 heeft eindelijk meer van zichzelf laten zien op de PlayStation Showcase. Daar pakte Insomniac Games uit met een dikke tien minuten aan gameplay en cutscenes, waaruit oplettende kijkers heel wat konden afleiden. Zo maakten klassieke Spider-Man slechteriken als Kraven the Hunter en de Lizard hun opwachting, en dook Peter Parker op in het iconische zwarte pak van de Venom symbioot… met voorspelbare gevolgen voor zijn karakter.

Beide spinnenheren worden dit keer bijgestaan door een drone die Dinky heet en op een bepaald moment Miles Morales gezellig achter zich aan laat waterskiën. Miles heeft tevens de beschikking over zijn vleugelpak uit de comics, wat voor een ander gevoel moet zorgen wanneer je met hem onder je duimen door Manhattan zweeft. Het zag er allemaal prima uit, wat ons betreft… al ligt het ook allemaal wel erg in het verlengde van wat het eerste deel deed.

Wie een precieze releasedatum van Spider-Man 2 verwacht had, komt echter bedrogen uit. De game verschijnt nog deze herfst, maar wanneer precies blijft vooralsnog koffiedik kijken.