Tijdens de PlayStation Showcase werd Alan Wake 2 voorzien van een nieuwe trailer en releasedatum. Alleen is er één belangrijk ding niet gemeld, namelijk in wat voor vorm je het spel kunt aanschaffen.

Schaf jij alleen je games fysiek aan, dan zal je Alan Wake 2 niet kunnen spelen. Het spel van Remedy wordt namelijk alleen digitaal aangeboden. De FAQ-pagina van Alan Wake 2 meldt dat de ontwikkelaar om drie redenen gekozen heeft voor een ‘digital-only’-release.

Ten eerste stappen gamers steeds meer over om hun games digitaal aan te schaffen en nieuwe titels worden regelmatig alleen digitaal aangeboden. Ten tweede zorgt het ontbreken van een fysieke versie er voor dat de prijs niet hoeft te worden verhoogd, zoals andere grote ontwikkelaars/uitgevers hebben gedaan. De console-versies van Alan Wake 2 wordt dan ook gewoon voor €59,99 aangeboden en de pc-versie voor €49,99.

De derde reden van Remedy om hun nieuwste titel alleen digitaal aan te bieden is dat zij geen fysieke versie willen uitbrengen, waarvoor je alsnog een patch moet downloaden om de game optimaal te kunnen spelen.