http://playsense.nl/images/file/img_4e3f3c5e2e8a4.jpg

In Johannesburg, een stadje liggend in het zonnige Zuid-Afrika is ’s werelds eerste inval gedaan voor het jailbreaken van PlayStation 3’s. Dit meldt de lokale gamesite Egamer vandaag. Het kleine ‘winkeltje’ zou services aanbieden om je PS3 te kunnen jailbreaken en zou daarnaast ook te moeten handelen in illegale spellen verkoop.

De politie zou verschillende attributen in beslag hebben genomen, waaronder andere dure PC’s, software packages, jailbreak USB apparaten, PS3-consoles en harde schijven. Ook zijn er neppe PS2-games aangetroffen en enkele originele PS3-games. Deze laatsten zullen waarschijnlijk gebruikt worden als ‘master-disc’ voor verschillende handelingen.

Er is slechts maar één verdachte aangehouden en ingerekend door de politie. De South African Federation Against Copyright Theft heeft verschillende aanklachten klaarstaan voor de jongeman. De operatie werd gerund vanuit een huis in de Zuid-Afrikaanse stad. Het is overigens ook de eerste arrestatie met dit soort omstandigheden.