Update: Journalist Jason Schreier heeft op het nieuwe gerucht gereageerd met het bericht dat de game officieel op ‘hold’ staat. Er zouden verschillende ideeën zijn bedacht voor een nieuw deel, maar die zijn uiteindelijk afgeketst. Dus de geruchten spreken elkaar een beetje tegen. Of er werd aan een tweede deel gewerkt, of er waren plannen voor een volledig nieuw deel. Wat het ook is, we weten in ieder geval wel dat we voorlopig niks van de franchise zullen zien.

Update 2: EA heeft nu ook gereageerd en zegt dat er niets van het verhaal waar is. Bloomberg kan dit verifiëren, EA Motive heeft het afgelopen jaar niks met de franchise gedaan al blijft Schreier wel bij het punt dat er ideeën zijn geopperd voor een nieuw deel, maar dat daar nooit groen licht voor is gegeven.


EA Motive bracht ons vorig jaar de remake van de eerste Dead Space, die uitstekend bleek te zijn. Een remake van Dead Space 2 zou zeker geen slecht idee zijn, maar dat zit er ogenschijnlijk niet in. De ontwikkelaar zou volgens journalist Jeff Grubb bezig zijn geweest met de remake van Dead Space 2, maar het project is geannuleerd.

De reden hiervoor is eenvoudig, de remake van de eerste Dead Space viel qua verkopen tegen ondanks de goede kritieken. Begrijpelijk, al is het wel jammer mocht dit kloppen. De Dead Space franchise is namelijk erg geliefd onder horror puristen en de eerste remake smaakte absoluut naar meer.

“They were working on Dead Space 2, and they are no longer working on it. It is on the shelf because the first game had lacklustre sales, is how it was phrased to me.”