De verkoopaantallen van de PlayStation 5 lopen flink op, maar dat betekent niet dat er geen gamers meer zijn die nog op de PlayStation 4 spelen. Recent bleek uit een PSN-update al dat veel spelers nog op de last-gen console zitten en nu weten we hoeveel dat er ongeveer zijn.

Tijdens een business meeting heeft SIE platform business group CEO Hideaki Nishino laten weten dat de PlayStation 4 nog steeds een belangrijk onderdeel is binnen het bedrijf. Dit komt doordat van de maandelijkse actieve PlayStation-gebruikers de helft nog op dat platform zit.

“As you can see, the PlayStation 5 userbase has continued to grow significantly, driving to half of our monthly active consoles. While the PlayStation 4 is still an important part of our business, our PlayStation 5 players are even more engaged than in our previous generation, and we expect these trends to continue.”

Meer specifiek gaat het om maar liefst 49 miljoen gamers, en hetzelfde aantal is ook op de PlayStation 5 te vinden. Het aantal speeluren ligt op de PlayStation 5 dan weer een heel stuk hoger. Desalniettemin is dit reden genoeg om de PlayStation 4 voorlopig nog als een zeer belangrijk platform te beschouwen.