Vandaag gaan we het even over het PlayStation Network (PSN) hebben. Deze online dienst deed zijn intrede met de PlayStation 2 en heeft nu eindelijk een mooie status op de PlayStation 3 en PSP. Daarom hebben wij vandaag een aantal cijfers voor jullie op een rijtje gezet, wat jullie misschien wel leuk vinden. Om te beginnen een paar leuke feiten en weetjes over het PSN in het algemeen.

 1. Er zijn al meer dan 25 miljoen PSN-account geregistreerd op het PSN. Dit is elk account geregistreerd door wie dan ook, inclusief de dubbele, driedubbele of misschien zelfs wel vierdubbele accounts die iemand heeft.
 2. Er zijn over de 500 miljoen items gedownload sinds de launch van het PSN. Dit is elk item in de PLayStation Store, van wallpaper tot DLC, van game tot thema.
 3. Op dit moment staan er het volgende in de PlayStation Store:
  • 200 games
  • 1.900 trailers en films
  • 9.000 TV afleveringen en dergelijke

Maar dat is niet alles wat wij nog voor jullie in petto hebben. Om verder te gaan hebben we nog nieuws over de meest gedownloade games van afgelopen week. Helaas hebben we geen lijst van de Europese verkooplijst, maar wel van de Amerikaanse top tien meest gedownloade PSN-games:

 1. Zen Pinball
 2. Worms
 3. Mortal Kombat II
 4. Wheel of Fortune
 5. Flower
 6. Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic
 7. Linger in Shadows
 8. PAIN
 9. Bionic Commando: Rearmed
 10. Ratchet & Clank: Quest for Booty

Maar de meest gedownloade game van afgelopen week staat niet in deze lijst. Waarom niet? Omdat het een PSOne-game is welke beschikbaar is gesteld in de PlayStation Store. We hebben het over niet minder dan de klassieker Final Fantasy VII, welke al meer dan 100.000 keer is gedownload. Hiermee hebben we alle feiten en weetjes even op een rij gezet voor jullie.