http://playsense.nl/images/file/img_4ec142cbd918c.jpg

Net als de meeste gamers onder ons spelen ook wij Modern Warfare 3, Activision’s nieuwste Call of Duty in de Modern Warfare-reeks. Het is ons en ook andere gamers alleen behoorlijk opgevallen dat de hitboxes in Modern Warfare 3 voor geen meter kloppen. Het rare is alleen dat dit probleem zich niet altijd voordoet. Een broken hitbox kan met name komen door het achterlopen van de hitbox tegenover het personage, iets wat alleen gebeurd bij een slechte verbinding. Wanneer je het gevoel krijgt dat de tegenstander zijn kogels sneller aankomen bij jou en je hem onterecht niet raakt, heb je te maken met dit probleem.

Het is alleen niet perse ook zo dat je dan meteen lag ondervind en ook wanneer je NAT-type op ‘Open’ staat krijg je dit probleem. Het begon met name te irriteren wanneer je er zeker van was dat je iemand geraakt had maar toch als eerste doodging.

Om nu meteen subjectief te roepen dat iemand gewoon een noob is en niet kan spelen, is natuurlijk van de zotte, er is namelijk wel degelijk wat mis met de hitboxes. Dit probleem moet in weze gepatched kunnen worden, iets wat we dan ook graag zien gebeuren, vandaar dat we er aandacht aan besteden. Modern Warfare 3 is overigens niet de eerste shooter die dit probleem kent, ook Counter Strike: Source had er ooit last van.

Voor mensen die niet geheel bekend zijn met de hitbox, zullen we een kleine uitleg geven. Een hitbox is een omhulsel die zich bevindt rondom je personage, dit omhulsel is onzichtbaar en dient als indicator voor de kogels. Vaak zijn deze omhulsels opgebouwd uit allemaal vierkanten en registreren ze de geraakte kogels. Een hitbox is met name van belang om dingen als headshots te bepalen, want als je iemand in zijn been schiet moet er natuurlijk minder damage komen dan in het hoofd. Wanneer een hitbox om een bewegend object achterloopt op de grafische weergave, krijg je hitbox lag wat ontzettend frustrerend is.

Enkele voorbeelden van de Hitbox-lag in Modern Warfare 3

http://youtu.be/R1DobPpPZXY

http://youtu.be/pty7VaajLIY?t=5s

http://www.youtube.com/watch?v=GKGG33C2VKE

Heb jij hier ook last van of juist niet?
Als je ook last hebt van deze hitboxes willen we graag van je horen wat je setup is. Speel je in HD? Is je NAT-type ‘Open’ of ‘Closed’ en wat voor internet verbinding heb je? Dit soort informatie kan Infinity Ward helpen met het patchen van dit probleem zodat we zonder frustraties verder kunnen met deze shooter.