Media Molecule, het brein achter LittleBigPlanet, heeft al eens aangegeven niet met een nieuwe LBP bezig te zijn. De eerstvolgende nieuwe LittleBigPlanet komt straks uit op de PS Vita maar deze wordt gemaakt door een andere studio, namelijk Tarsier Studios. Wel is er nog een LittleBigPlanet karting-game, wat je het beste kunt zien als een soort Modnation Racers. Deze game wordt alleen dus hoogstwaarschijnlijk ook niet gemaakt door Media Molecule, aangezien de befaamde uitspraak die ze eerder gedaan hebben. De ontwikkelaar wilde zich namelijk op iets nieuws richten in plaats van LittleBigPlanet te blijven doen.

De grote vraag is nu alleen, waar zal Media Molecule nu toch in vredesnaam mee bezig zijn en wanneer is de onthulling? De uitspraak dat ze geen nieuwe LittleBigPlanet gingen maken die stamt al uit juli 2011 en we weten nog altijd niet wat de ontwikkelaar haar nieuwe project gaat zijn. Het is dus wel weer even leuk om ons geheugen even op te frissen en te bedenken dat er wellicht nog een prachtige exclusive voor ons in het verschiet staat.

Zelf denk ik dat de onthulling gaat zijn op de E3 van dit jaar, maar welk platform ze hun nieuwe game voor gaan aankondigen; dat durf ik niet te zeggen. Het zal wel gewoon een exclusive zijn voor PlayStation, maar zal het een PS3-game worden of PS Vita-game? Dat is eigenlijk nu nog even de vraag. Media Molecule is een zeer getalenteerde ontwikkelaar en het is maar akelig stil rondom een nieuwe game van hun.

De E3 van 2012 vind straks weer plaats in Los Angeles en wordt gehouden vanaf 5 tot 7 juni. Een nieuwe game van Media Molecule is hier hoogstwaarschijnlijk één van de vele aankondigingen die Sony gaat maken.