http://playsense.nl/images/file/img_4f68afee77320.jpg

Stel je voor, je bent terrorist en wordt opgeroepen door Al Qaeda. Je moet een aanval plannen maar hebt totaal geen idee hoe te beginnen. Wat is dan het eerste wat in je opkomt? Juist, vrienden zoeken met Call of Duty! Tenminste, als we The Sun mogen geloven. Ze willen namelijk daadwerkelijk beweren dat terroristen games als Call of Duty gebruiken om aanvalsplannen te bespreken. Als ze namelijk in een gaming chatroom hun plannen bespreken, van Call of Duty bijvoorbeeld, dan valt het niet zo op waar ze het echt over hebben.

Ik weet niet wat The Sun zich in het hoofd heeft gehaald, maar ik raad ze aan gewoon roddels te blijven schrijven en zich niet meer te bemoeien met games. Terroristen die aanvalsplannen maken via een Call of Duty livechat, je moet er maar opkomen. Het lijkt me dan ook complete onzin dat hier ook maar een kern van waarheid in zit.

Wat denk jij, is dit bericht totaal uit de duim gezogen of gebruiken terroristen daadwerkelijk gaming livechats om te communiceren?

“It’s a terrifying reality. These people waste no time finding a secure method of chatting. They are logging into group games over the internet and discussing terror plots. Security people know about it. For millions who love these games this will be a huge shock.”

“To think fanatics use them for their own ends is a real worry.”