Het is alweer geruime tijd stil rondom de game ‘South Park’, die op het moment in ontwikkeling is. Aankomende E3 zullen we ongetwijfeld meer gaan zien rondom deze game, maar voor nu hebben nog niet heel veel inhoudelijke details voor je. De game wordt een RPG en alle ins en outs die tot nu toe bekend zijn kun je hier vinden.

Opvallend is alleen dat uitgever THQ de game als het ware in de schoot geworpen kreeg. Er werd namelijk meer dan een jaar aan de game gewerkt zonder dat er een uitgever op contract stond. De bedenkers van South Park hadden dit namelijk zelf ondernomen met Obsidian Entertainment, de ontwikkelaar van de game. Dit vertelde THQ’s hoge baas tegenover Ripten.

De game staat nog altijd gepland voor een release in 2012, maar ze streven wel naar perfectie dus dit kan altijd nog veranderen. Het is immers een game met hoge verwachtingen en een merknaam als South Park wil je niet snel om zeep helpen.

“This game came to us. Matt and Trey wanted to do a great game,”

“They had even contracted Obsidian themselves before we came in and, I believe, there was work going on for about a year.”

“They were looking for a publisher to get it involved and pick it up and drive it the rest of the way. That’s what we’ve been doing since the end of last summer; somewhere around there.”