In 2010 bracht Quantic Dream in samenwerking met Sony een behoorlijk unieke game uit en dat was natuurlijk Heavy Rain. Inmiddels weten we allemaal dat de ontwikkelaar bezig is met een compleet nieuwe game dat de naam Beyond: Two Souls draagt en dit is wederom een potentiële topper. Maar waarom is er geen vervolg op Heavy Rain in de maak, want dat zou op zich geen gek idee zijn.

Quantic Dream heeft de vrijheid om te doen en laten wat ze zelf willen en dat is één van de redenen waarom ze met Beyond: Two Souls aan de slag zijn gegaan. Dat blijkt uit een interview dat Gamasutra had met David Cage, co-founder Quantic Dream.

Heavy Rain wist meer dan 2 miljoen exemplaren te verkopen en het is dan ook gebruikelijk dat een uitgever om een vervolg vraagt. Sony vroeg echter aan David Cage wat het volgende was, wat hij wilde doen. Vervolgens toonde Cage het idee voor Beyond: Two Souls en Sony ging er ogenschijnlijk direct mee akkoord. De ontwikkeling van Beyond Two Souls zou overigens ook niet mogelijk zijn zonder deze vrijheid.

“Total freedom. Total freedom. No constraint in anything,”

“Many publishers, after the success of Heavy Rain, would have said, ‘Well, you need to do Heavy Rain 2. And do what you want, but it’s going to be called Heavy Rain 2.’ And we never had this conversation with Sony. They just asked me, ‘What’s next? What do you want to do?’ ‘Well, I have this idea, what do you think?’ ‘Yeah. It looks great!'”

Of er ooit een vervolg op Heavy Rain komt is een beetje de vraag, aangezien Sony klaarblijkelijk al het vertrouwen in de ontwikkelaar legt waardoor ze echt kunnen maken wat ze zelf willen. Aan jullie de vraag of een vervolg op Heavy Rain gewenst zou zijn. Laat het hieronder weten.