EA’s CFO, Black Jorgensen, hebben we eerder deze week al vaker voorbij zien komen door zijn uitspraken. Zo had hij het over PlayStation VR alsook Star Wars en de toekomst rondom die licentie. Ook heeft hij nog zijn zegje gedaan over de huidige generatie consoles en dan specifiek over de verkopen.

Hij verwacht dat de PlayStation 4 en Xbox One tezamen nog voor het einde van 2015 rond de 50 tot 51 miljoen keer verkocht zijn. Sony gaf onlangs aan dat de PlayStation 4 qua wereldwijde verkopen de 30 miljoen aan het naderen was en daarbij was dit laatste kwartaal nog niet meegenomen. Dit laatste kwartaal van 2015 is natuurlijk, zoals elk ander jaar, de belangrijkste periode en daarmee zullen de verkopen van de consoles nog verder omhoog schieten.

“Clearly, consoles have sold faster than everyone expected. We’re ahead of the previous cycle in terms of the pace. We’re on track to see, industry-wide, about 50-51 million units by calendar year end. And typically, most of the consoles are sold in the last quarter of the year because a lot of it is around gift-giving.”

Aanvullend hierop kunnen we nog aangeven dat Sony verwacht tegen april 2016 40 miljoen PlayStation 4’s te hebben verkocht, waardoor de uitspraak van Jorgensen nog meer in lijn ligt met de verwachtingen en de huidige ontwikkelingen.

Interessant hieraan is natuurlijk om te zien dat de huidige generatie consoles veel sneller verkoopt dan de vorige generatie en met dergelijke aantallen mag zeker Sony erg trots zijn op wat ze in slechts 2 jaar hebben klaargespeeld.