Community richtlijnen

Inleiding – Overal zijn regels aan verbonden, ook aan PlaySense. We proberen de site zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, maar dit kan nu eenmaal niet zonder regels. Duidelijke afspraken zijn belangrijk tussen jou als bezoeker en ons als website zijnde. We willen met PlaySense een leuke ervaring aan de user overbrengen en dus is het ook belangrijk dat forums en reacties niet lijken op een groot slagveld. Om dit te kunnen garanderen hebben we een aantal regels opgezet, deze kun je hieronder bekijken.

1. Gezeur, ongegrond negatief commentaar en discriminerend gedrag keuren wij ten strengste af en nemen we dan ook maatregelen tegen. De beoordeling van de ernstigheid is door de betrokken Moderator of Administrator ten alle tijde doorslaggevend. De maatregel die wordt genomen kan uiteenlopen van een verwijdering van de reactie, een waarschuwing of zelfs een ban.

2. Het gebruik van grof taalgebruik wordt sterk ontmoedigd. Schelden en openlijk kwetsend taalgebruik worden in geen geval toegestaan. Gebruik ook geen woorden die betrokken zijn bij ziektes die je zelf niet hebt.

3. Als je het ergens niet mee eens bent of als er iets niet klopt kun je dit op een fatsoenlijke kenbaar maken in een privebericht aan een moderator. Hierbij dient je taalgebruik niet tegenstrijdig met regel 1 te staan. Ook kun je ervoor kiezen, mits je dit wilt, om het publiekelijk leesbaar te maken in het Feedback-forum.

4. Porno is niet toegestaan, wanneer je deze regel overtreedt zal je afhankelijk van de ernst van de situatie gewarned of misschien zelfs gebanned worden.

5. Probeer je vraag(en) en/of opmerking(en) in het juiste forum te posten. Bij elk forum staat duidelijk omschreven waar het overgaat, kijk dus goed voor je wat doet.

6. Bij vragen; omschrijf je probleem duidelijk en gebruik leestekens. Zo kan je goed geholpen worden en ontstaan er zo min mogelijk misverstanden. Een Moderator of Administrator heeft het recht je topic te sluiten of te verwijderen als hij of zij van mening is dat je openingspost niet aan deze regel voldoet.

7. Het is hier NIET toegestaan om requests/links en of andere gerelateerde betrokkenheid te posten i.v.m. Warez . Daar vallen FTP`s , Torrents , NZB`s , ED2K links enz onder. Als je dit toch doet, kunnen er consequenties volgen, bij de eerste keer krijg je een waarschuwing en bij de tweede keer volgt er meteen een ban. Het gaat niet zozeer om onze eigen mening over deze kwestie, maar het is nu eenmaal een wetsovertreding om dit soort content op je site te hebben. Zie het dan ook niet als een regel die wij gemaakt hebben, maar één die gewoon in het wetboek staat.

8. Reclame voor concurrerende communities wordt niet op prijs gesteld. Dit zal dan ook verwijderd worden, bij het repetitief adverteren zonder toestemming van je eigen site/service zal er een ban volgen. Het posten van webshop links is toegestaan, maar niet in de vorm van affiliate links en dit moet relevant zijn tot de discussie.

9. Backseatmodden is niet toegestaan op PlaySense. Backseatmodden houdt in dat je de Moderator of Administrator uithangt terwijl je dit niet bent. Dit betekent bijvoorbeeld vragen om slotjes bij topics of vragen of leden gebanned kunnen worden. Ook is een ban van iemand onbespreekbaar met een ander lid, alleen degene die de ban heeft ontvangen van ons kan met een Moderator of Administrator deze kwestie behandelen.

10. Je mening geven is uiteraard toegestaan op PlaySense, maar we merken dat hier vaak misbruik van gemaakt wordt. Je verschuilen achter ‘vrijheid van meningsuiting’ terwijl je iemand finaal de grond intrapt is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag zeggen en schrijven wat je denkt zonder eerst toestemming aan iemand te hoeven vragen, maar dat betekent niet dat je achteraf niet gestraft kan worden. Er bestaat op PlaySense geen censuur en je mag letterlijk alles posten wat je maar wilt, maar houd er wel rekenschap mee dat als dit in strijd is met onze andere regels, dat er maatregelen volgen. In een notendop betekent dit dus dat je iemand mag beledigen of kwetsen, maar dat je hier dan wel de gevolgen van moet accepteren.

Ook hebben we nog wat vanzelf sprekende regels :

  • Iedere gebruiker is zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar posts.
  • Crossposten (2 x zelfde bericht in verschillende topics) is niet toegestaan.
  • Doseer de caps lock in alle vormen van text tot minimaal gebruik.
  • Geen links plaatsen naar onnodig schokkend materiaal.
  • Vermijd en voorkom flamewars.
  • Geen licentie- of copyright-schendingen.
  • Geen bumps.
  • Blijf On-Topic.