http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56d6d0e1662d3.jpg

EA heeft tijdens een conferentie verteld dat de huidige generatie consoles een erg grote markt is. Volgens Electronic Arts, uitgever van onder andere de FIFA-games, zijn er nu bijna 60 miljoen consoles actief. Dit aantal is verdeeld over de PS4 en Xbox One, de Wii U rekent EA namelijk niet mee, aangezien ze hier geen games meer voor maken.

In januari meldde EA dat er 55 miljoen consoles verkocht waren, iets wat begin februari al snel op 60 miljoen stond. Hoe de verdeling is tussen de PS4 en Xbox One vertelde men niet, maar in januari was dit 36 miljoen PS4’s en 19 miljoen Xbox One’s.

Volgens EA’s CFO Blake Jorgensen die een kleine speech hield tijdens de Morgan Stanley Technology, Media and Telecom Conference, beschouwt EA de markt als ‘groot’. De uitgever meldde de cijfers over de console markt tijdens een gesprek over VR, iets waar EA tot op heden nog niet in is gedoken. Dit is omdat men eerst een grotere installed base wil zien voor VR, net zoals bij de PS4 en Xbox One. Pas dan kan EA het verantwoorden om een $50 tot $100 miljoen kostende VR-game te gaan maken.

Verder vertelde de CFO dat de digitale verkopen verantwoordelijk zijn voor 25 procent van de totale verkopen in games.