Er bestaat op het moment nogal enige onduidelijkheid wat er nu aan de hand is met de namen ‘PlayStation Network’ en ‘Sony Entertainment Network’. Dit is ook gedeeltelijk onze eigen schuld, dit artikel deed namelijk iets anders vermoeden. Uiteraard bied ik hiervoor mijn excuses aan, de waarheid ligt namelijk iets anders. Op het moment van schrijven van dat artikel moet ik alleen wel zeggen dat ik verkeerd ingelicht was. Sony heeft onder andere tegenover Eurogamer te kennen gegeven dat de naamsverandering network-wide was, zoals je hier kunt lezen.

Aan de hand van deze informatie, plus de uitgestuurde mail van Sony, was de conclusie dat het PSN een andere naam zou krijgen redelijk voor de hand liggend. Het is nu alleen 8 februari geweest en Sony heeft via Eurogamer laten weten dat er een communicatiefout plaats heeft gevonden. Deze uitleg van Sony luidt als volgt:

“It’s just an account name change and will be called SEN from now on. Should make it clearer and easier for people to associate the service with all Sony products and have one log-in.”

Alhoewel dit nog steeds een beetje een tricky antwoord is, verklaart het wel het een en ander. Het PlayStation Network die we allemaal kennen blijft gewoon bestaan en gaat helemaal nergens heen, tenminste, voorlopig niet. Sony Entertainment Network moet je zien als een verzamelnaam, net als dat Rootbeat de uitgever van PSX-Sense is.

Sony heeft onder de naam Sony Entertainment Network straks meerdere online services, waaronder PlayStation Network, Music Unlimited en Video Unlimited. Het zou natuurlijk alleen een beetje raar zijn als je voor al deze services, van hetzelfde bedrijf, een ander account moest hebben. We hebben tegenwoordig voor alles wel een account en daar worden we natuurlijk langzamerhand een beetje moe van, zo ook Sony.

Vandaar dat Sony heeft besloten een ‘Sony Entertainment Network’-account te introduceren, afgekort SEN-account. Dit account kun je gebruiken om in te loggen op Music Unlimited, PlayStation Network, Video Unlimited (mits beschikbaar in Nederland) en straks ook andere services. Maar omdat heel veel mensen al een PlayStation Network account hadden, hebben ze deze accounts gewoon omgezet naar een SEN-account.

Onze excuses dat we dit in het begin je niet meteen hadden kunnen vertellen, maar zelf wisten we dit ook nog niet precies. Hopelijk begrijpt iedereen nu wat er precies gebeurd is en wat voor account je nu gebruikt op het PlayStation Network.