Call of Duty: Modern Warfare 2 ligt eindelijk in de winkels en iedereen is natuurlijk naar de winkels gestormd om de game gelijk te kunnen spelen. Bij de launch van de game ging het niet helemaal goed, zo waren er nog enkele problemen bij de multiplayer en de singleplayer. Zo werkten de invites niet goed en kon je je vrienden niet joinen in een party. Daarnaast was er nog een probleem met het behalen van trophys, dit werkte niet goed bij iedereen. Infinity Ward was gelijk op de hoogte van deze problemen en heeft ze inmiddels opgelost met bate van een patch.

Rondom de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 onstond er nogal veel commotie in de media. Dit omdat er een zogenaamde terroristen-missie in de game zit. In deze missie is het de bedoeling om onschuldige burgers op het vliegveld dood te schieten. De gemoederen liepen soms erg hoog op, het CDA wilde zelfs de game verbieden en in de Duitse versie van de game is het zelfs aangepast!

Iedereen kent wel de game Heavy Rain, als je Heavy Rain kent is het vast wel logisch dat je ook de ontwikkelaar van de game kent. Dat is namelijk Quantic Dream. Quantic Dream vind de commotie rondom de terroristen-missie totaal belachelijk en ze komen daarom ook op voor Infinity Ward en laten hun mening weten tegenover MTV. Guillaume de Fondaumiere laat weten dat ze de missie moeten zien als een scéne uit een film. Je kunt hieronder de volledige reactie bekijken van Guillaume de Fondaumiere.

My take on it is very simple. I don’t see any reason why video games should be treated differently than movies, for instance. I think that we should leave game creators free of expressing their vision as they see fit. I think the guys at Infinity Ward had something very precise in mind when they did this scene. The real danger for me is, when you put out such a scene out of context. I can take any movie and take a sequence and make up a story and it will look like something that’s amoral or that crosses the line. This is most of the time what happens in video games