Vele van ons zijn waarschijnlijk opgegroeid met de games van game legende Shigeru Miyamoto. Hij is namelijk de geestelijke vader van Mario, Starfox, Zelda en ga zo nog maar even door. Niet de minste namen dus. Miyamoto heeft ook mee geholpen aan het design van de Nintendo Wii. Aangezien de motion controls van de Wii een groot succes zijn bij een gevarieerd publiek, kon het natuurlijk niet lang uitblijven tot dat Microsoft en Sony met hun variant zouden komen.

Miyamoto heeft in een interview met het official Nintendo magazine zijn mening laten horen over de motion control projecten van Microsoft en Sony. Zo zegt hij dat hij het een compliment vindt dat andere in de voetstappen van Nintendo’s richting volgen. Echter denkt hij ook dat het slecht zal zijn voor de markt, omdat dit de uniekheid van het product weg neemt. Als iedereen hetzelfde zou doen in de game industrie zou er geen variatie meer in de producten zijn. Een dubbele en eerlijke mening van Miyamoto. Wat vinden jullie van het kopiëren van Nintendo’s motion control?

Well, I should say that it could be taken as a compliment if others are following suit, by saying Nintendo was right in choosing a certain direction. But if you ask me if that is going to be good for the entire business, I really don’t know. If everyone else is going to do exactly the same thing, unfortunately in this entertainment business that means less uniqueness, and uniqueness is what Nintendo has tried to realise.