Tom Clancy’s: The Division is een third person shooter, maar de game heeft ook verschillende RPG elementen en één daarvan is dat je personage kan levelen. De game heeft natuurlijk ook een bepaalde level cap, maar tot op heden was het nog niet duidelijk hoe hoog deze level cap nou eigenlijk is en wat er gebeurt als je dat level bereikt. Dankzij een interview van VG247 met de ontwikkelaar weten we daar nu meer over.

Magnus Jensen van Ubisoft Massive heeft namelijk onthuld dat de level cap van The Division 30 is, maar dat je je absoluut niet hoeft te vervelen wanneer je dat bereikt. Als je level 30 bent zal de Dark Zone namelijk veranderen. Voor de duidelijkheid, de Dark Zone is een bepaald gebied van de map van The Division die bedoeld is voor PvP gameplay. Je strijdt daar tegen andere spelers om zo sterkere wapens en andere loot te verzamelen.

Jensen legde uit dat, zolang je nog niet level 30 bent, de Dark Zone in verschillende segmenten is verdeeld die je gaandeweg allemaal zal verkennen. Wanneer je het maximale level echter hebt bereikt is de hele Dark Zone beschikbaar en zal je hier een hoop nieuwe content vinden. Denk bijvoorbeeld aan speciale challenges die meer uitdaging bieden dan dat je gewend bent. Je bent natuurlijk niet voor niets het maximale level.

“One of the cool things we do is that once you hit the max level – level 30 – suddenly the whole Dark Zone repopulates with all-new content and challenges suitable to that level.

And now the entire Dark Zone, instead of being segmented where you explore further and further north, the whole Dark Zone is repopulated completely for you to tackle openly again.”

Naast de vernieuwde Dark Zone kan je natuurlijk ook nog verdergaan met het doorzoeken van de spelwereld en op deze manier je wapens en andere uitrusting verbeteren. Jensen gaf aan dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om je personage te verbeteren wanneer je eenmaal level 30 bent.