Nadat we gisteren al een overzicht plaatsten van wat update 1.8 zoal naar The Division zal brengen, heeft Ubisoft nu laten weten dat de update vandaag nog verschijnt. Deze update is geheel gratis en voegt het nodige aan de game toe. Volgens Ubisoft is dit de grootste update voor de game tot op heden.

Eén van de belangrijke nieuwe toevoegingen is het gebied ‘West Side Pier’ en daar kunnen spelers twee nieuwe modi spelen. Dat zijn de volgende:

  • Resistance (PvE-modus) – In Resistance werken de verschillende facties samen om tegen andere Division-agenten te vechten. Verschillende vijandige NPC’s vallen de vier spelers in vlagen aan, die zo lang mogelijk moeten zien te overleven. De buit die verslagen tegenstanders laten vallen, kunnen spelers gebruiken om nieuwe tactieken op te stellen. Spelers moeten in deze modus samenwerken en de beste strategie bedenken om zo lang mogelijk te overleven, waarmee ze betere beloningen verdienen.
  • Skirmish (PvP-modus) – In Skirmish strijden twee teams van vier tegen elkaar om binnen een bepaalde tijd de meeste vijanden te doden. Elk verslagen tegenstander telt voor één punt. Het team dat aan het einde de meeste punten heeft, wint.

Verder voegt update 1.8 een nieuwe sociale hub toe, alsook verbeteringen aan de Underground-uitbreiding en aangepaste rogue-mechanieken. Daarnaast kunnen spelers de kwaliteit van hun favoriete uitrusting verbeteren dankzij de optimalisatie van het gearsysteem.

Om de release van deze update te vieren, kunnen alle spelers de tot op heden verschenen uitbreidingen gratis spelen, dit zijn: Underground, Survival en Last Stand. Deze uitbreidingen zijn vanaf vandaag tot 10 december voor iedereen beschikbaar. Nadien zal de content weer tegen betaling te verkrijgen zijn.

De game zelf is vanaf 7 december tot 10 december gratis te spelen, zodat nieuwkomers de titel eens kunnen uitproberen. Het gaat hier dan om de volledige game die van A tot Z beschikbaar is, dus niet in beperkte vorm zoals bij de reguliere trial het geval is. Die trial keert op 11 december weer terug.

Kortom, dit weekend de game spelen zorgt ervoor dat je geen enkele belemmering zal ervaren in de gameplay. Sterker nog, ook spelers die gebruikmaken van het gratis weekend krijgen toegang tot alle DLC. Als je besluit de game nadien aan te schaffen, zal je je voortgang mee kunnen nemen.