Microsoft kondigde gisterenavond wat nieuwe modellen van de Xbox Series X|S aan, maar het bleef volledig stil over een Xbox Portable. Nu is dat platform officieel nooit aangekondigd en varen we hier op geruchten, maar Microsoft ontkent ook niet dat het platform bestaat.

In een interview met IGN werd Phil Spencer gevraagd naar de geruchten. Hierop gaf hij aan dat de toekomst wat betreft Xbox hardware erg gaaf is en dat het team op verschillende manieren hiermee bezig is. De focus lag nu echter op de games, maar op een later moment zal er meer over hardware gesproken worden.

I think we should have a handheld. The future for us in hardware is pretty awesome. The work that the team is doing around different form factors, different ways to play, I’m incredibly excited about.

Today was about the games… but we will have a time to come out and talk more about platform, and we can’t wait to bring it to you.”

Hij is dus van mening dat Microsoft een handheld voor de Xbox zou moeten hebben, maar hij is verder niet concreet. Al zei hij later wel dat het erg belangrijk is om games lokaal op een handheld te kunnen spelen. Hoe dan ook, het lijkt vooral een kwestie van tijd te zijn.