Na een turbulent jaar heeft Hideo Kojima de draad inmiddels weer opgepakt. Zo weten we inmiddels dat deze grootheid binnen de gamesindustrie zijn eigen studio, Kojima Productions, (weer) heeft opgericht. Deze studio zal een game ontwikkelen die alleen naar de PlayStation 4 en naar de PC zal komen.

Met deze informatie in het achterhoofd is het interessant om te weten dat Kojima gisteren is begonnen aan een tiendaags bezoek aan Noord-Amerika. Dit doet hij echter niet alleen, want hij is met niemand minder dan Mark Cerny op pad. Cerny is natuurlijk bekend geworden doordat hij verantwoordelijk was voor het ontwerp van de PlayStation 4 als systeem.

Kojima Productions producer Ken-ichiro Imaizumi is overigens ook mee op de tiendaagse reis die hij op Twitter kenbaar maakte met de toevoeging; ‘A high end technology tour with you don’t want to miss their tweets!’.

Eén van de eerste stops van de reis was een bezoek aan een motion capture studio waar onder andere de motion capturing voor The Last of Us en The Order: 1886 is uitgevoerd. Dat is interessant, maar we moeten wel aangeven dat Cerny geen Sony medewerker is, hoewel zijn band met Sony nauw is. Idem dito voor Kojima.

Wat het uiteindelijke doel van de reis is, dat is niet bekend, maar het kan zomaar vanuit Sony PlayStation opgezet zijn om zo meer informatie en ervaring op te doen. Iets wat Kojima mogelijk kan toepassen bij de ontwikkeling van zijn nieuwe game.

Het is in ieder geval interessant genoeg om deze ontwikkelingen in de gaten te blijven houden. Mochten er interessante ontwikkelingen volgen, dan laten we dat uiteraard weten. Ook kan je natuurlijk Imaizumi, Kojima en Cerny op Twitter volgen voor de laatste stappen die ze ondernemen.