Het grote nieuws gisteren was toch wel dat Hideo Kojima voor het eerst sinds de problemen met Konami openlijk sprak over zijn toekomst. Die toekomst valt gelijk in het voordeel van PlayStation gamers, want hij gaat samen met Sony een exclusieve game ontwikkelen.

Althans, dat was gisteren de boodschap, maar een later vrijgegeven Q&A geeft ietwat meer duidelijkheid over de situatie hoewel er nog niet ingegaan kon worden op wat voor game het betreft.

De game van Kojima Productions zal exclusief op de PlayStatio 4 verschijnen en dus niet op andere consoles, afgaande op de aankondiging. Wel komt dezelfde game later ook naar de PC. In de aankondigingsvideo, waarin House en Kojima samen de samenwerking aankondigden, sprak Kojima over een franchise. Opvallend genoeg heeft Sony het zelf over een exclusieve game en niet over een franchise.

Dit zou kunnen betekenen dat Kojima van plan is een nieuwe franchise te beginnen waarvan het eerste deel exclusief op de PlayStation 4 verschijnt. Het kan echter ook heel goed zijn dat het tijdelijk exclusief is, gezien de game ook naar de PC zal komen en men niet in detail treedt wat de exclusiviteit precies inhoudt.

Ondanks dat er nog een hoop onduidelijk is en het natuurlijk nog een flinke tijd zal duren alvorens de game verschijnt, is het wel een interessante ontwikkeling en natuurlijk fijn dat Kojima en Sony de handen ineen hebben geslagen. Ook kunnen we hier nog aan toevoegen dat deze game geen Metal Gear of Silent Hills zal zijn.

Als laatste, in navolging van ons bericht over het logo van Kojima Productions. Niet geheel verrassend is de ontwerper van dit logo, Yoji Shinkawa, ook bij de nieuwe studio aan de slag gegaan. Dit blijkt uit een tweet van Kojima.