Schermafbeelding 2016-10-20 om 16.14.14

Geen paniek, we zijn niet plotseling overgegaan naar Nintendo-sense, maar we willen jullie dit toch even laten zien. Nintendo heeft namelijk zojuist haar nieuwe console onthuld, genaamd de Nintendo Switch. Nu posten we eigenlijk nooit Nintendo nieuws op PSX-Sense, logisch ook, maar een nieuwe console is toch altijd wel leuk om te zien. Daarnaast hebben we natuurlijk allemaal een klein plekje in ons hart voor Nintendo.

Dit is echter niet zomaar een console, maar ook meteen een handheld. Thuis heb je een basis station staan die ervoor zorgt dat je de games op je TV kunt spelen wanneer je de handheld hierin geklikt hebt. Haal je deze los? Dan kun je onderweg verdergaan met je game, aangezien de handheld van binnen voorzien is van de nodige hardware.

Alles geschied dus via de ‘handheld’ van Nintendo en zodra deze in het basis station wordt gezet, is het een console. Daarnaast biedt de handheld ook nog mini-controllers, zodat je onderweg ook met meerdere mensen tegelijkertijd op de handheld kunt gamen.

Al met al een erg leuk product van Nintendo en de Switch gaat mogelijk de Wii U vervangen, die het jammer genoeg niet zo heel goed heeft gedaan qua verkopen. Hiermee hoopt Nintendo dus opnieuw de strijd aan te kunnen gaan met de PS4 en Xbox One. Het is nog niet duidelijk of deze nieuwe console ook de 3DS gaat vervangen, of dat dit een apart platform blijft.

Een preview trailer van de Nintendo Switch kun je hieronder bekijken, de handheld/console zelf is vanaf maart 2017 verkrijgbaar. Meer informatie over de Nintendo Switch kun je hier vinden.

https://youtu.be/3c6MWsEE884

2UhuWp5