BioWare, de ontwikkelaar die we allemaal wel kennen van games zoals Mass Effect: Andromeda, Mass Effect 1, 2 & 3, Dragon Age II en Inquisition, werkt al geruime tijd aan een nieuwe IP. Deze nieuwe IP gaat vooralsnog door het leven als ‘Project Dylan’ en voor het eerst zijn er wat details naar buiten gekomen omtrent dit mysterieuze project.

Gedurende een podcast met Liam Roberton van o.a. ‘Did You Know Gaming’ kwamen enkele sappige details naar buiten. Zo vertelde hij dat BioWare al heel lang stil is over wat deze nieuwe game nu precies is, maar dat het al ruim vier jaar in ontwikkeling is bij BioWare. Momenteel heeft men een reveal gepland tijdens de E3 van 2017 en moet de game in 2018 uit gaan komen.

Dylan is, van wat Liam ervan begrepen heeft, een sci-fi game die te vergelijken valt met Destiny, gecombineerd met enkele elementen uit Ubisoft’s The Division. Mensen die de game kennen omschrijven het als een ‘semi-MMO’. Veel meer dan dat wist Liam echter ook niet over het project, behalve dat er ook coöp ondersteuning zal zijn.

Verder moet dit het grootste project zijn dat BioWare ooit heeft aangegrepen, nog grootser dan Mass Effect: Andromeda.