Electronic Arts en DICE hebben aangekondigd dat de eerstvolgende uitbreiding voor Battlefield 1, Turning Tides, op 11 december zal verschijnen. De release van alle content die onder dit derde pakket valt, zal op twee momenten plaatsvinden. Eerst op 11 december en nadien volgt er in januari nog een ander moment.

Op 11 december mogen Battlefield 1 Premium Pass bezitters twee nieuwe maps (Cape Helles en Achi Baba) verwachten, een nieuwe Operation die op deze maps zal plaatsvinden, een nieuwe Infiltrator Elite klasse, zes nieuwe wapens en twee nieuwe mêlee wapens. Als laatste brengt men ook nog de L-Class Destroyer uit.

In januari zullen de volgende twee maps (Zeebrugge en Heligoland Blight) verschijnen, samen met de Royal Marines en een C-Class Airship. Alle content zal een week exclusief zijn voor de Premium Pass bezitters, nadien kan Turning Tides los aangeschaft worden in de PlayStation Store.

Als laatste gaf DICE nog aan wat er verder op korte termijn aan zit te komen voor de game, zie hieronder.

  • Battlefield 1 They Shall Not Pass en Battlefield 1 In the Name of the Tsar free trials zullen beschikbaar zijn van 22 november t/m 4 december, en van 8 t/m 10 december. Spelers kunnen inloggen op Battlefield 1 op deze datums om met (of tegen) de Franse en Russische legers te vechten en nieuwe maps, wapens en voertuigen te testen.
  • Frontlines Mode komt naar de Suez-map op 27 november. Frontlines kan het best beschreven worden als een mix van Conquest and Rush en laat je strijden om een serie met elkaar in verbinding staande control points in een heftige confrontatie.
  • De Fall of Empires Operation Campaign zal van 22 november t/m 6 december beschikbaar zijn. Fall of Empire combineert twee Operations: Conquer Hell en Iron Walls. Deze zijn geïnspireerd door gebeurtenissen uit 1918: de slag om Vittorio Veneto en het Maas-Argonne offensief aan het Westelijk front.
  • Black Friday Deals voor Battlefield 1 zullen beschikbaar zijn (voor bepaalde regio’s en platforms) om nieuwe spelers de kans te geven alles te ontdekken dat Battlefield 1 Revolution en de Battlefield 1 Premium Pass te bieden hebben.