Het zal menig gamer niet ontgaan zijn dat de release kalenders erg vol staan de laatste paar maanden. Het zijn ook zeker niet de minste titels die de revue passeren en dit zorgt er dan ook voor dat er moeilijk keuzes gemaakt moeten worden door veel gamers. Schaf ik eerst Gran Turismo 5 aan, of ga ik toch eerst voor Assassin’s Creed: Brotherhood? Dit kan gezien worden als een overkill aan games.

In een interview met Develop heeft medeoprichter van BioWare, Ray Muzyka, laten weten dat hij vindt dat er teveel games uitkomen de laatste tijd. Gamers hebben het te druk en kunnen niet meer goed kiezen tussen games. Ook hij zelf heeft problemen met de vele releases. Hij probeert zelf namelijk ook zoveel mogelijk games te spelen, maar heeft hier moeite mee door de hoge aantallen die zich maar blijven opstapelen.

There’s too many games released today. It interesting, because it’s very, very busy, it makes it very hard as a player to keep up. The releases clump up – even though that is changing a little bit.
For us, we have to play our games, play competitor’s games, play other relevant games, and play the handful of games we just really want to play more of and finish. I try and play two-or three hours a night, but that’s hard and it’s not enough.

Wat vinden jullie? Komen er teveel games uit de laatste tijd, of vinden jullie het ruime aanbod juist prettig? Als je het niet al te breed hebt kan het een ergernis zijn dat er zoveel games uit komen die je allemaal wilt spelen. Laat het ons weten in de comments.